4. Best childhood memory

Mitään tiettyä muistoa ei kyllä tule mieleen, mutta voisin höpötellä yleisesti kivoista jutuista mitä tehtiin lapsena.

Esimerkiksi kesät mummon avomiehen mökillä. Jaakon(r.i.p.) itse rakentama mökki oli aivan ihanalla paikalla n. tunnin ajomatkan päässä meiltä, järven rannalla ja metsän reunalla. Tontti oli tosi iso ja se kaartui aika jyrkästi rantaan ja pihassa oli pari eri "tasoa", ensimmäisessä ja ylimmässä tasossa oli päärakennus, toisessa oli aitta ja saunarakennus sekä grillauspaikka. Toisesta tasosta lähti vielä pieni alamäki rantaan. Mökillä vietettiin aina tosi paljon aikaa ja suurin osa lapsuuteni kesistä menikin mökillä hengaillessa.

Negative0265-normal.jpg

Minä ja sisko juhannuksena mökillä


Parhaat leikkikaverit mökillä oli oma sisko, serkku sekä Jaakon tyttären tytär Anna, joka olikin tuolloin miun paras kaveri. Seikkailtiin aina mökin pihassa ympäriinsä milloin kenenkin kanssa ja käytiin tosi paljon uimassa. Minä opin uimaan mökillä ja pitkään siinä menikin kunnes opin. (sitten olinkin kamala vesimonsteri hahah) Käytiin myös ahkerasti kalassa, Jaakko oli kova kalamies ja tietysti hänellä oli parhaat kalastusvälineet. Käytiin myös isän kanssa kalastamassa veneellä tosi paljon.

Negative0250-normal.jpg

Zomg kaloi, raitapaitoi oikee

Mökillä oli aina jotain tekemistä. Tosin tylsintä oli jos piti lähteä marjastamaan, kun ei olisi millään malttanut pysyä paikallaan ja kerätä marjoja eikä ämpärikään täyttynyt kun osa kerätyistä marjoista meni aina suuhun. : D
Veneiltiin myös toisinaan aika paljon, Jaakolla oli 2 venettä, toinen oli hieno punainen moottorivene, jonka nimikin oli Punainen Paholainen. Toinen oli taas perinteinen soutuvene. Käytiin aina silloin tällöin nostamassa mummon ja Jaakon kanssa verkot järveltä ja veneessä oli myös mukana aina Siru, joka oli pieni, musta, sekarotuinen koira.

Negative0259-normal.jpg

Siru koira :)

Käytiin myös huvikseen soutelemassa ja noustiin välillä pienille saarille syömään eväitä. Järvimaisema on siis tämänkin takia minulle todella rakas asia, siitä tulee kaikkia ihania lapsuusmuistoja mieleen.

Matkusteltiin myös melko paljon perheen kanssa kun oltiin siskon kanssa pieniä, lähinnä suomen sisällä, mutta sekin oli todella mukavaa. Muutamana talvena käytiin hiihtolomalla pohjoisemmassa laskettelemassa, Vuokatti oli se paikka johon perheemme sekä serkkuni(r.i.p.) poikansa kanssa yleensä päädyttiin. Lasketeltiin muutenkin tosi paljon talvisin, ei tarvinnut lähteä kauemmas kuin Joutsenoon laskettelemaan aina kerran viikossa. Se oli mukavaa puuhaa vaikka olinkin aika huono tuossakin urheilulajissa. : D Kesäisin taas käytiin aina uimassa ja välillä parkkeerattiin jonnekin rannalle koko päiväksi eväiden kanssa. Se oli tosi mukavaa ja käytiinkin yhdessä rannassa tosi pitkään vanhempieni kanssa kesäisin, nyt se on jäänyt kun muutin omilleni.

Muuta jännittävää en muista tähän hätään. Vähän tylsä lapsuus miullakin on ollut, mutta omalla tavallaan kaikki nuo lapsuuden kesämuistot ovat minulle hyvin rakkaita enkä vaihtaisi niitä pois.