A-a-a-anime-a-animecon na-nan-nan-naa~

Eli joo, kävin Animeconissa. :'D Näin viikon myöhässä jälleen on hyvä kirjoitella conraporttia mutta minkäs teet! Ajelin perjantaina Kuopioon ja olin hirmu innoissani kun pääsin matkan varrella ensimmäistä kertaa lossin kyytiin niin, että olin yksin liikenteessä. Edellisestä lossimatkasta on aikaa jo useita vuosia joten se jännitti mutta oli silti ihan helppo nakki. Loppumatka meni sitten suhteellisen normaalisti ja pääsin ragettamaan kanssa-autoilijoille kun moottoritiellä ohittaminen tuntuu olevan suurimmalle osalle kansasta suuri mysteeri. En ymmärrä miten vaikeaa se voi olla lisätä kaasua, mennä ohi ja palata takaisin oikealle kaistalle. Mutta nähtävästi se on hankalaa. : D 

Kuopioon päästyäni treffattiin Mirun ja Hantin kanssa ja suuntasimme ensimmäisenä kauppaan ostamaan con evästä. Ilta menikin sitten vielä asujen viimeistelyssä (miksi aina?) ja höpötellessä niitä näitä. Aamulla lähdettiin sitten kohti Musiikkikeskusta kahdella autolla sillä minulla oli yöpaikka Kukan luona lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi. Laitettiin parkkipaikalla Mirulle cossi päälle joka oli Kingdom sarjan Lun Hu, jätkällä on sitten päällään armori ja sen kanssa ährättiinkin jonkin aikaa, mutta saatiin armori päälle ja minusta Miru näytti aivan upealta! Olisi itsekin kiva tehdä taas jokin armori mutta viimekertainen sai itseni hieman kammoamaan armorien tekoa.. :'D Se on niin vaikeaa. 

Hantilla oli myös upea asu 666 Satan sarjan Jio Freedistä (muistan hahmon nimen ikuisesti koska siitä tulee mieleen Ging Freecks ??) ja hahmon aseesta tehty proppi oli mielestäni todella hieno! Oli hauskaa heilutella molempien proppeja aamulla kun itselläni ei ollut yhtäkään ja kaverit pelkäsivät että rikon heidän proppinsa. (no sillä huitomisella en ihmettelisi.. anteeksi!) Itse cossasin JoJo's Bizarre Adventuren Joseph Joestaria (battle tendency versio) ja olen edelleen äimistynyt siitä kuinka kehtasin palloilla 2 päivää napapaidassa. 

joseph-allstarbattle-normal.jpg

Kuvailtiin asujamme heti aamusta puistossa kun oli todella hieno sää. Tosin aurinkoinen keli valotti hieman ikävästi ainakin omia kuviani, mutta kyllä niistä onneksi muutama kiva tuli. :) 
Lauantai päivä meni omalla kohdalla lähinnä palloillessa kavereiden kanssa ja kävin katsomassa mm. cosplay deitin sekä cosplay kisan. Molemmat olivat mielestäni tosi hauskoja ja asut olivat jälleen kerran todella hienoja. Itselle tuli hirmuinen hinku joskus mennä kisaamaan ja mielessäni olisi hahmokin, mutta saa nähdä milloin saan asun valmiiksi ja uskallanko ylipäätään mennä kisaan mukaan. : D Mietittiin että voitaisiin mennä porukalla kisaamaan niin olisi tuttuja takahuoneessa! Ei pöllömpi suunnitelma~

Illalla käytiin myös katsomassa perinteeksi muodostunut Animeconin oma Animekonsertti joka ylitti itsensä jälleen kerran! Tänävuonna konserttiin oli 5€ liput, mutta omasta mielestäni hinta oli juuri sopiva ja ymmärrettävä, sillä pitäähän orkesterillekin saada palkkaa upeasta työstään. Tänävuonna mukana oli myös Liettualainen oopperalaulaja Ruta Smailyte, jonka tulkinnat kolmeen kappaleeseen olivat aivan upeat! Kylmät väreet tulee edelleen kun muistelen koko konserttia ja parasta oli Ginga-medley joka melkein sai minut kyyneliin, sillä Ginga on ollut minulle todella rakas sarja lapsuudesta asti.

Konsertin jälkeen lähdettiin sitten Kukan luokse yöpymään ja minulla oli hauskaa lautapeliä pelatessa (vaikka hävisinkin molemmat kerrat) ja melkein kuolin nauruun surffijeesukselle josta tuli pienoinen legenda lauantai-iltana. (myyntipöytä salissa oli myynnissä paita jossa oli surffaava Jeesus)

Sunnuntai alkoi jälleen hengaamisella ja otettiin Paha Sotaherran kanssa kuvia asuistamme! Sotaherra cossasi sunnuntaina JJBA sarjan Lisa Lisaa ja minä jälleen Josephia. Kuvaussessiomme oli älyttömän hauska ja jojo posejen keksiminen ja niihin vääntäytyminen oli mielenkiintoista. :'D 

poses2-normal.jpg

Kuten tästä voi ehkä päätellä. 

Sunnuntain ohjelmaan kuului myös yleisen hengailun lisäksi Cosplay esityskilpailu joka osottautui jälleen kerran katsomisen arvoiseksi! Hienoja esityksiä oli paljon ja itse nautin eniten huumoripitoisista esityksistä. Muita ohjelmia en käynyt tälläkertaa katsomassa, sillä mikään ei oikeastaan tuntunut tarpeeksi kiinnostavalta, mutta olen melko huono käymään ohjelmissa muutenkaan. (kun mikään ei kiinnosta... no se olisi ollut luento paikallaan minulle, mutta missasin sen) 

aslfknaemjf-normal.jpg

Molempina päivinä tuli tietysti ihasteltua muiden ihmisten cosseja ja otettua kavereiden kanssa lisää kuvia toisistamme. (Mirulla ja Hantilla oli eri cossit sunnuntaina) Itse ihastuin täysin erääseen Sengoku Basara cossaajaan joka oli aivan hahmonäköinen ja älyttömän mukava tyyppi! Selitin melkeinpä suu vaahdossa kuinka upea cossi hänellä oli, raukka parka. (muttakun miescossaajat) Muutoinkin tuli juteltua aivan älyttömästi vieraiden ihmisten kanssa, josta olen ylpeä, sillä en usein juttele helposti sellaisten kanssa joita en tunne. Hyvä minä! Alan sosialisoitua. : D 

Muuta sanottavaa minulla ei ole, oli aivan älyttömän kiva coni ja seura parasta mahdollista! Kuvia en tähän laita enempää koska tättärää~ tein itselleni erillisen cosplay blogin! Sinne laittelen enemmän sitten cossijuttuja ja tänne kirjoitan ennemmin sitten con raportteja ja muuta hommaa. :)